пʼятницю, 5 травня 2023 р.

Як малювання впливає на дитину


Чому малювання так необхідне для розвитку дитини ❓

1. Малювання розвиває дрібну моторику, а це – стимуляція ділянок мозку, відповідальних за мислення, мовлення, зорову та рухову пам'ять, координацію. Під час малювання задіяні обидві півкулі головного мозку, активно виникають міжпівкульні зв'язки.

 2. У дитини розвивається уява та креативний підхід у діяльності. Адже у малюванні немає обмежень, і тому є простір для реалізації найсміливіших фантазій.

 3. У процесі роботи дитина отримує реальний результат – малюнок.  Це вчить її цілепокладанню і формує орієнтацію на результативну діяльність.

 4. Через малюнок дитина самовиражається, проектує на папір свій психологічний стан.

 5. Малювання вважається заспокійливим заняттям.  Особливо корисно малювати дітям, схильним до капризів, депресій та неврозів.

 6. Через малювання діти вчаться творчо осмислювати навколишній світ і розуміти, що кожна людина має власне сприйняття реальності, по-своєму бачить предмети та явища.

 7. Розглядаючи картини, підбираючи палітру, доводячи роботу до досконалості, дитина вчиться розрізняти нюанси, бачити загальне та приватне, порівнювати та узагальнювати.


І пам’ятайте! Малювання має приносити дитині задоволення, і не обов’язково сягати майстерності художника.


 Малювати можна не тільки звичними фарбами чи олівцями, а й різноманітними засобами: крупами, кавою, нитками, бавовною, крейдою тощо.

Підтримаємо дітей разом ❣️

Немає коментарів:

Дописати коментар