четвер, 12 травня 2022 р.

Чому ми рекомендуємо малювати всім?

💙💛 Головним завданням дорослих у такий нестабільний та непростий час має бути турбота та підтримка психоемоційного стану дітей. Саме творчість є одним з найкращих способів вирішити багато психологічних проблем.


Арт-терапія – надзвичайно корисна терапевтична, творча діяльність, спрямована на гармонізацію внутрішніх психологічних процесів і навколишнього середовища через творче самовираження дитини. Через малюнок, розповідь, музику, гру дитина передає те, що для неї важливо і що її хвилює. Отже з одного боку, арт-терапія дає можливість виявити причини емоційного виснаження, тривожності, а з іншого – можливість використовувати творчість як відновлювальний ресурс.

Арт-терапія реалізується на основі використання різних видів мистецтва, в тому числі через художню діяльність, а саме малювання.

Чому ми рекомендуємо малювати всім❓

Тому що, немає кращого способу привести нервову систему в норму, заспокоїтися, отримати свою порцію ресурсу та гарного настрою, ніж творчість для задоволення.

Тож, пропонуємо долучитися, отримати гарні емоції від нетрадиційного малювання, а саме малювання долоньками.

Малювання за допомогою пальців, кулачків, долоньок має величезну користь для розвитку сприйняття кольору, збагачення тактильного досвіду моторики руки й нервової системи в цілому, розвитку фантазії та уяви.

Запропонуйте дитині зробити малюнок на папері відбитком долоньки та фантазуйте разом!


З любов'ю до дітей, Анна Блеч

Немає коментарів:

Дописати коментар