пʼятниця, 27 березня 2020 р.

АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНІ МЕТОДИ БОРОТЬБИ З ПОГАНИМ НАСТРОЄМ




За допомогою простих прийомів можна відновити себе за лічені хвилини:

1. Візьміть фломастери, ручку або олівці, чистий аркуш паперу і сядьте зручніше. На кілька хвилин закрийте очі і прислухайтеся до себе, потім почніть малювати на папері спонтанні, абстрактні лінії, фігури, сюжети. Важливо розслабити кисть руки і не замислюватися над сюжетом малюнка, просто малюйте те, що підказує вам настрій. Краще малювати лівою рукою, щоб малюнок вийшов спонтанним і абстрактним. Перенесіть свої переживання на аркуш паперу, малюйте, поки простір аркуша повністю не заповниться лініями і зображеннями. Бракує одного аркуша, щоб висловити свої емоції, беріть ще один і продовжуйте малювати до тих пір, поки не відчуєте в тілі розслаблення і внутрішню рівновагу.
2. Для виконання наступного прийому знадобиться пластилін або кольорова глина. Виберіть свої улюблені кольори. Почніть надавати матеріалу форму, при цьому промовляючи те, що вас турбує. Коли виріб буде готовим, подумки або словесно «попрощайтеся» з ним і з усім тим негативним, що ви вклали в нього. Це може бути зліпок або образ людини, тварини, вигаданої істоти, предмета. Позбувшись від нього, ви знайдете мир у душі і підійміте собі настрій.
Напишіть на повітряній кулі вашу проблему (в кількох словах, одним словом, намалюйте відповідний смайлик) і випустіть її в небо, тим самим «відпускаючи» все погане.
3. Ще один творчий прийом для розвитку фантазії і зняття стресу. Змайструйте листівку, яку ніколи не будете відправляти. Ви все ще засмучені і тримайте образу? Створіть листівку химерної форми, напишіть на ній текст, але ніколи її не відправляйте. Краще викиньте цю листівку, разом із нею звільняючись від минулого.

Немає коментарів:

Дописати коментар